Toevoeging
2 recepten om deeg te maken voor 1 of 2 pizza’s met of zonder keukenmachine.
1 Pizzabol
Ingrediënten
5
1,25 g bloem of type: 00 bloem
1,7 g instant gist
75 ml Lauw water
1/4 tl zout
1 el olijfolie
Bereiding
90 min.
Met keukenmachine
- Doe de bloem in de deegkom en maak een kuiltje in het midden.
- Strooi de droge gist aan de zijkant en het zout aan de andere kant van de deegkom.
- Vul het kuiltje met het lauwe water en de olijfolie.
- Zet de keukenmachine aan en laat hem 15 minuten kneden. Zet ondertussen 1 grote kom klaar en bestrooi de bodem met bloem.
- Haal het deeg uit de kom en kneed er een bolletje van, het bolletje leg je in de kom.
- Maak een theedoek nat, knijp hem uit en verwarm hem 1 min. in de magnetron.
- Verdeel de warme theedoek over de kom en laat het deeg minimaal 1 uur rijzen.
- Als het deeg naar wens is gerezen strooi je flink wat bloem over het bolletje deeg. Schuif voorzichtig vanaf de zijkant je hand onder het deegballetje en haal hem door de bloem waarna je de pizza kunt gaan maken.
Zonder keukenmachine
- Maak een bergje van je bloem op het aanrecht strooi de gist aan de ene kant en het zout aan de andere zijkant.
- Maak een kuiltje in het midden en giet daar het water en de olie in.
- Werk nu de bloem van de buitenzijde beetje bij beetje naar het midden (voorkom klontjes tijdens het mengen) en kneed het deeg nu 10 tot 15 minuten.
2 Pizzabollen
Ingrediënten
5
250 g bloem of type: 00 bloem
3,5 g instant gist
150 ml Lauw water
1/2 tl zout
2 el olijfolie
Bereiding
90 min.
Met keukenmachine
- Doe de bloem in de deegkom en maak een kuiltje in het midden.
- Strooi de droge gist aan de zijkant en het zout aan de andere kant van de deegkom.
- Vul het kuiltje met het lauwe water en de olijfolie.
- Zet de keukenmachine aan en laat hem 15 minuten kneden. Zet ondertussen 2 grote kommen klaar en bestrooi deze met bloem.
- Haal het deeg uit de kom en verdeel dit in 2 porties kneed daar 2 bolletjes van en leg ze in de kommen.
- Maak een theedoek nat, knijp hem uit en verwarm hem 1 min. in de magnetron.
- Verdeel de warme theedoek over de 2 kommen en laat het deeg minimaal 1 uur rijzen.
- Als het deeg naar wens is gerezen strooi je flink wat bloem over de bolletjes deeg. Schuif voorzichtig vanaf de zijkant je hand onder het deegballetje en haal hem door de bloem waarna je de pizza kunt gaan maken.
Zonder keukenmachine
- Maak een bergje van je bloem op het aanrecht strooi de gist aan de ene kant en het zout aan de andere zijkant.
- Maak een kuiltje in het midden en giet daar het water en de olie in.
- Werk nu de bloem van de buitenzijde beetje bij beetje naar het midden (voorkom klontjes tijdens het mengen) en kneed het deeg nu 10 tot 15 minuten.
recepten onderdeel